Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Aardappelvlokken maken

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Aardappel

Verwerking

Aardappelvlokken maken

Van aardappelvlokken is aardappelpuree te maken, door er melk of water aan toe te voegen. Ze zijn ook bruikbaar als ingrediënt in snacks. 

De aardappelen worden geschild met een stoomschilmachine. Vervolgens worden ze in schijfjes gesneden. Dan worden ze gekookt en vervolgens gepureerd tussen draaiende cilinders. Tijdens dat pureren worden enkele stoffen aan de puree toegevoegd. Bijvoorbeeld emulgatoren, die de textuur verbeteren. Of sulfiet, dat de houdbaarheid verlengt. Dan wordt de puree gedroogd – gedehydrateerd eigenlijk – tot-ie een vochtgehalte heeft van 5 à 8 procent. Ten slotte worden de vlokken verpakt.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen