Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Serres versus open veld

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Tomaat

Oorsprong

Milieu

Serres versus open veld

Er is intussen behoorlijk wat onderzoek verricht naar de impact op het milieu van tomatenteelt. Zo hebben in 2008 onderzoekers in Spanje, voor tomaten geteeld in een gebied dicht bij Barcelona, een levenscyclusanalyse (LCA) verricht. Zo'n levenscyclusanalyse is een methode om de milieu-impact na te gaan van een product, rekening houdend met alle stadia in de totstandkoming ervan, van ontstaan tot afvalfase. De onderzoekers besloten dat een kilogram tomaten die in serres is geteeld, op vlak van watergebruik, meststoffen en bestrijdingsmiddelen een minder negatieve impact heeft op het milieu dan een kilogram tomaten die in open veld is geteeld.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé
Comments

Wij kijken uit naar jouw mening!

Bronvermeldingen