Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Franse serres versus Marokkaanse folietunnels

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Tomaat

Oorsprong

Milieu

Franse serres versus Marokkaanse folietunnels

In 2014 vergeleken onderzoekers in Frankrijk Franse tomaten en Marokkaanse tomaten, die voor de Franse markt bestemd waren. De Franse waren geteeld in verwarmde serres, de Marokkaanse in folietunnels. Wat hen het meest opviel, was dat de impact van het waterverbruik van Marokkaanse tomaten groter is dan die van de Franse. Aan de andere kant bleek de milieu-impact van het verwarmen van de serres opnieuw groot.  

Alles samen genomen, bleken de Marokkaanse tomaten het beter te doen dan de Franse op vlak van impact op de gezondheid van de mens, impact op het ecosysteem en verbruik van grondstoffen. Bij die vaststelling is ook rekening gehouden met het transport van Marokko naar Frankrijk

De onderzoekers merkten wel op dat hun methode nog niet sluitend is omdat die onder meer nog onvoldoende rekening houdt met de uitputting van watervoorraden en verzilting in Marokko.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé
Comments

Wij kijken uit naar jouw mening!

Bronvermeldingen