Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

CO2-voetafdruk van het tomatentracé

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Tomaat

Consumptie

Milieu

CO2-voetafdruk van het tomatentracé

Een Oostenrijks onderzoek omtrent broeikasgasemissies drukt de impact op de klimaatverandering door broeikasgasemissies uit in CO2-equivalenten. De studie kijkt naar de teelt van tomaten en de verwarming (die ze dus niet onder teelt rangschikt), maar brengt ook andere onderdelen van het tomatentracé in rekening: transport, verpakking en bewaring.  

In de studie worden vier systemen vergeleken en onderzocht is hoeveel CO2-equivalenten nodig zijn voor tomaten met doelmarkt Oostenrijk. Systeem 1 is hoogtechnologische serreteelt volgens het Nederlandse (en Belgische) systeem. Internationaal gezien wordt het vaak de Venlo-kas genoemd, naar Venlo, een stad in Nederlands Limburg. Systeem 2 is Oostenrijkse bioteelt die plaatsvindt in folietunnels. Met systeem 3 doelen ze op Spaanse tomaten, eveneens gekweekt in folietunnels. Systeem 4 betreft industrietomaten, geteeld in open lucht in Italië.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé
Comments

Wij kijken uit naar jouw mening!

Bronvermeldingen