Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Licht, medium of vol branden

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Koffie

Verwerking

Koffiebonen worden al ronddraaiend gebrand, zodat het gelijkmatig gebeurt.
Milieu

Licht, medium of vol branden

Licht of bleek: koffiebonen met een zeer milde smaak werden op een lage temperatuur (225 °C) gebrand.

Medium of mild: Op een temperatuur van ongeveer 300 °C branden zorgt voor koffiebonen met een iets sterkere smaak. Belgische en Nederlandse koffie werd meestal medium gebrand.

Vol: Koffiebonen die op de hoogste temperatuur worden gebrand (370 °C), hebben een uitgesproken bittere smaak.

Het brandproces duurt niet langer dan 10 minuten. Daarna worden de bonen ofwel meteen luchtdicht verpakt ofwel eerst gemalen en daarna verpakt. 

Meer weten?

Bekijk volledig tracé
Comments

Wij kijken uit naar jouw mening!

Bronvermeldingen