Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Rainforest Alliance

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Koffie

Teelt

Het logo van Rainforest Alliance
Sociaal

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance focust zich op eerlijke handel en het milieubehoud in regenwoudgebieden. Wanneer koffiebonen over zo’n keurmerk beschikken wil dat zeggen dat de koffieboeren voldoen aan de eisen op gebied van waterbehoud, bosbeheer en natuurbehoud. Verder zijn er criteria voor afvalbeheer, erosiecontrole, en behoud van de bodemvruchtbaarheid. Primaire bossen mogen niet gekapt worden. Een deel van de criteria zijn verplicht, een ander deel is optioneel. De boeren mogen sommige pesticiden niet gebruiken, zodat de omringende natuur beschermd wordt. Een koffieproducent kan het certificaat ontvangen na een bezoekje van de leden van het Sustainable Agriculture Network (SAN).

Meer informatie over Rainforrest Alliance vind je op Labelinfo.

Bijna 70 procent van de koffie die behoort tot Rainforest Alliance is afkomstig van Zuid-Amerika. Vervolgens van Centraal-Amerika en Mexico (24 procent), Azië (6 procent) en Afrika (1 procent). (2009)

Meer weten?

Bekijk volledig tracé
Comments

Wij kijken uit naar jouw mening!

Bronvermeldingen