Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Driekwart van de koffieboeren is zelfstandige

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Koffie

Teelt

In Kenia worden de bessen handmatig van elkaar gescheiden door de hele familie.
Sociaal

Driekwart van de koffieboeren is zelfstandige

Ongeveer 75 procent van de koffiebonen komt van de plantages van zelfstandige boeren. Wereldwijd zijn er 25 miljoen kleine koffietelers of familiebedrijven. De overige 25 procent is van grote plantages met loonarbeiders afkomstig. 

Arabicabonen zijn meestal afkomstig van de kleine plantages. Die worden doorgegeven van vader op zoon en zijn van de beste kwaliteit dankzij ervaring en vakmanschap. Tijdens het plukken worden de groene, onrijpe en bittere bessen er nauwkeurig gescheiden van de rode en rijpe bessen zodat de smaakkwaliteit gegarandeerd wordt. Toch is het voor kleine koffieboeren moeilijk om te concurreren met grotere plantages. Daar maken ze gebruik van een geautomatiseerd teeltproces van de robustabonen waardoor alles sneller gaat. Bovendien is de opbrengst per hectare groter bij de robustavariant.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé
Comments

Wij kijken uit naar jouw mening!

Bronvermeldingen