Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Arbeidsomstandigheden

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Koffie

Teelt

Een Keniaanse koffieboer besproeit zonder degelijke bescherming koffieplanten op een koffieplantage.
Sociaal

Arbeidsomstandigheden

Onder andere Nestlé (Nespresso) en Douwe Egberts (Senseo) meldden dat het mogelijk is dat hun koffiebonen afkomstig zijn van Braziliaanse plantages waar kinderarbeid plaatsvindt. Omdat hun lijst van koffieplantages niet volledig is, kunnen ze onmogelijk achterhalen onder welke arbeidsomstandigheden hun koffiebonen geproduceerd worden.

Douwe Egberts en Nestlé bezitten 39 procent van de koffiemarkt. Een deel van hun assortiment draagt keurmerken zoals UTZ Certified en Fairtrade en moet dus aan ethische codes voldoen. Beide producenten beloofden hun leveranciers te contacteren om zo snel mogelijk de arbeidsvoorwaarden te verbeteren. 

Arbeiders behandelen de koffiestruiken met giftige pesticiden, zonder degelijke bescherming. Bovendien komen resten van de giftige bestrijdingsmiddelen terecht in het drinkwater van omringende dorpen. De pesticiden die ze gebruiken zijn verboden in de Europese Unie en veroorzaken ademhalingsproblemen, uitslag en geboorteafwijkingen

Meer weten?

Bekijk volledig tracé
Comments

Wij kijken uit naar jouw mening!

Bronvermeldingen