Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Arbeidsintensief proces

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Koffie

Teelt

Zambiaane plukkers halen de onrijpe en overrijpe meteen na de oogst tussen de andere bessen vandaan.
Sociaal

Arbeidsintensief proces

De arabicabonen zijn kostbaar omwille van hun milde en zachte smaak, maar de opbrengst per hectare is minder groot dan bij de robustabonen. Onrijpe koffiebonen zijn groen en enorm bitter. Zo’n groene bes tussen de verzameling rijpe koffiebessen, kan de volledige oogst verpesten. De koffiebessen zelf worden al snel overrijp waardoor het belangrijk is dat plukkers de oogst dagelijks grondig controleren en de groene van de rode bessen scheiden. Het is een arbeidsintensief proces dat door vele traditionele boeren wordt toegepast om kwaliteitskoffie te bekomen. Vooral bij die kostbare arabica’s is het belangrijk om de kwaliteit te garanderen.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé
Comments

Wij kijken uit naar jouw mening!

Bronvermeldingen