Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Arbeid door kinderen in Honduras

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Koffie

Teelt

Een jongen in Honduras draagt tijdens de oogsperiode een zak koffiebonen op zijn rug.
Sociaal

Arbeid door kinderen in Honduras

Ook in Honduras wordt het loon op die manier bepaald. Daar vertegenwoordigen kinderen 8,6 procent van de werkende bevolking. Van hen werkt 57,5 procent in landbouw, bij de productie van meloenen, koffie, suikerriet en okra.

De Amerikaanse non-profitorganisatie ‘Paramedics for Children’ vindt dat het probleem aangepakt moet worden, maar probeert de situatie ook te nuanceren. De organisatie schrijft: ‘In Honduras is er geen sprake van dwangarbeid of kindslaven. Ze worden niet verplicht om te plukken en verdienen net zoveel als een volwassene per kilogram koffiebessen. Het leven is er georganiseerd rond de koffieoogst: de scholen plannen hun vakantie tijdens de oogst en vaak planten de producenten een rij met lage koffiestruiken naast een rij met hoge, zodat de ouders dichter bij hun kinderen kunnen werken.

Kinderarbeid zoals voorkomt op de meeste plantages in Honduras, zou in dertien Amerikaanse staten volkomen legaal zijn. Op lange termijn willen NGO’s en de regering dat alle kinderen in Honduras betere kansen krijgen dan een leven op de koffieplantage. Maar op korte termijn vinden we dat hun recht op voedsel belangrijker is dan alle andere overwegingen.’

Meer weten?

Bekijk volledig tracé
Comments

Wij kijken uit naar jouw mening!

Bronvermeldingen