Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

De juiste verpakking

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Koffie

Afval

Een supermarktschap met verschillende koffieverpakkingen.
Milieu

De juiste verpakking

Consumenten kunnen uitkijken naar duurzame verpakkingen zoals extra grote doses om zo de milieu-impact van verpakkingskosten te verkleinen. Bij grotere verpakkingen werd in verhouding minder materiaal gebruikt waardoor het milieuvriendelijker is. Dat is op voorwaarde dat het voedsel niet slecht wordt. 

Gemalen koffie gebruik je best binnen een maand en pure koffiebonen blijven ongeveer drie maanden goed. Koop dus steeds op maat want voedsel weggooien is nadeliger voor het milieu dan kleine verpakkingen.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé
Comments

Wij kijken uit naar jouw mening!

Bronvermeldingen