Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

De import van soja

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Kippenvlees

Teelt

Sojaschroot Bron: Pluimveeweb.nl
Milieu

De import van soja

Om een kilogram lichaamsgewicht aan te maken, moet een kip ongeveer 1,4 kilogram voeder eten waarvan 575 gram uit sojaschroot (soja waar de olie uit is onttrokken) bestaat. Die soja is vaak afkomstig uit Noord en Zuid-Amerika. Globaal wordt er op jaarbasis maar liefst 100 miljoen hectare aan soja geproduceerd en geconsumeerd. Dat betekent dat er jaarlijks een oppervlakte aan soja wordt geconsumeerd die ongeveer 31 keer groter is dan België

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen