Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Houdbaarheid

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Honden- en Kattenvoer

Afval

Milieu

Houdbaarheid

Natvoer, zowel uit potjes, blikjes of zakjes, is belastender voor het klimaat omdat het sneller bederft en je het dus sneller weggooit. Bij de verpakking komen ook meer broeikasgassen vrij. Ongeopend kan je het vaak langer bewaren dan de houdbaarheidsdatum, omdat alle bacteriën eruit zijn gepasteuriseerd. Een geopende pot kan je afgedekt tot drie dagen in de koelkast bewaren. Je doet dit best in een nieuw afgesloten bewaardoosje omdat de wand van het blik oxideert door contact met zuurstof waardoor je dier roest kan binnenkrijgen. 

Milieu

Droge brokjes zijn langer houdbaar, best in een luchtdichte ton. In een geopende zak verliezen ze al na één maand aan kwaliteit. Door contact met licht en zuurstof worden ze wak. Zelfgemaakte voeding bewaart het langst als je het in kleine porties invriest. Minder eten geven zorgt voor minder verspilling. Voer dat blijft staan, kan je afdekken of in de koelkast zetten tot je dier er weer om vraagt.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen