Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Hoe werkt dat, zo'n tracé?

In een tracé volg je al scrollend de weg die een product aflegt, van de teelt tot afval. In de menubalk bovenaan klik je op de verschillende stadia in het tracé om meteen te springen naar het stadium waarin je interesse hebt. 

Linksboven staan de vier categorieën Milieu, Sociaal, Gezondheid en Dierenwelzijn. Je kunt de informatie filteren op die categorieën.

Tijdens het scrollen kom je de knop 'Laad meer info over ...'. Druk daarop om alle informatie binnen een stadium te laden.

Tussen de informatieblokjes kom je ook artikels tegen waarin onze journalisten dieper ingaan op een opmerkelijk aspect binnen het tracé van het product. 

Onderaan deze pagina kun je reacties plaatsen over de informatie die je hebt gelezen. Ook op de Community-pagina vind je mogelijkheden om je mening, aanvulling, of compliment te geven.

Veel plezier met dit tracé!

sluiten

Belgische pralines

hoe werkt dit?
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn
Milieu
Sociaal
Gezondheid
Dierenwelzijn

Tracé van Chocolade

Verwerking

Sociaal

In 1912 vond Jean Neuhaus in Brussel de eerste praline uit. Zijn vader had een apotheek waar hij medicamenten verkocht die gehuld waren in chocolade, om ze lekkerder te maken. Dat bracht Jean op het idee een vulling te maken van room. Vandaag bestaat er een heel scala aan pralinevullingen. De basisvullingen zijn praliné, ganache, crème au beurre, room en fondant. Daarop kan gevarieerd worden door bijvoorbeeld alcohol, noten of fruit toe te voegen.

Meer weten?

Bekijk volledig tracé

Bronvermeldingen