Deze website gebruikt cookies. Ik ga akkoord met de privacy policy
OK

Artikels van Kim Verhaeghe

Redacteur bij Eos Wetenschap
Stuur Kim een bericht.

Sociaal

Het geheim van geuze

De Amerikanen zijn dol op Belgisch bier. Ze schrikken er bovendien niet voor terug om het na te maken, en ze doen dat steeds beter. Eén bier krijgen ze maar niet onder de knie: de geuze. Want de wilde micro-organismen die noodzakelijk zijn om het zure bier te maken, laten zich niet zomaar temmen.

Kim Verhaeghe

Redacteur bij Eos Wetenschap
Sociaal

“Het belangrijkste ingrediënt van sojasaus? Tijd!”

Je moet niet naar Japan om te zien hoe sojasaus wordt gemaakt. Thomas Uljee en zijn drie kompanen brouwen in Rotterdam de enige ambachtelijke sojasaus in Europa. Eos Tracé ging er in de brouwvaten kijken.

Kim Verhaeghe

Redacteur bij Eos Wetenschap
Milieu

‘Onze viskwekerij is de meest duurzame die er is’

Kan je vis op een duurzame manier kweken? Bio-ingenieur Stijn Van Hoestenberghe beweert van wel. ‘Onze omegabaars groeit op een vegetarisch dieet, en het afvalwater zetten we om in tomaten.’

Kim Verhaeghe

Redacteur bij Eos Wetenschap
Sociaal

De lange weg naar lekker alcoholvrij bier (maar we zijn er bijna)

Alcoholvrij bier is tegenwoordig zo goed, dat het zelfs ervaren bierdrinkers om de tuin kan leiden. Nog niet zo lang geleden was dat wel anders. Hoe is alcoholvrij bier van “ondrinkbaar” naar “net echt” kunnen evolueren?

Kim Verhaeghe

Redacteur bij Eos Wetenschap
Gezondheid

Vegetariërs aan tafel? Dit zijn de opties

Plantaardige voeding heeft minder impact op je gezondheid en het milieu dan vlees en zuivel. Die laatste zijn tegelijk een belangrijke bron van eiwitten, ijzer en vitamine B12. Vleesvervangers bieden een alternatieve weg.

Kim Verhaeghe

Redacteur bij Eos Wetenschap
Sociaal

‘Nog nooit zeewier geproefd? Dan mis je iets!’

Jan Kruijsse vist niet op mossel of haring, hij ‘vangt’ zeewier in de Oosterschelde. Dat verkoopt hij aan restaurants, vishandels en voedingsbedrijven. Wij gingen mee zeewiervissen en vroegen Jan waarom zeewier hét voedsel van de toekomst is.

Kim Verhaeghe

Redacteur bij Eos Wetenschap
Milieu

Stadsgroente: Gif of gezond?

Groenten die vlak bij een drukke weg of op een verontreinigde bodem geteeld worden, bevatten vaak te veel zware metalen. Hoe maak je eigen kweek gezond?

Kim Verhaeghe

Redacteur bij Eos Wetenschap